De betekenis van communicatie – NLP School voor leidinggevenden

De betekenis van communicatie

De betekenis van communicatie

Hoe leert een baby?

Marijn Dane NLP School voor leidinggevenden | Directeur

Hoe leert een baby?

Kijk eens goed naar hoe een baby leert. Dit helpt je namelijk om te kunnen begrijpen dat de betekenis van communicatie zit in de reactie die je krijgt. Stel je eens voor dat een moeder haar zes maanden oude baby pap voert en daarbij een vies gezicht trekt. Je ziet haar denken: wat een vies spul is het eigenlijk en het stinkt ook nog... Haar baby, hoe klein ook, leest dit in grote koppen van haar voorhoofd af en spuugt de pap spontaan uit. 


Betekenis van communicatie

Kleine kinderen zijn goed in het bestuderen van het gezicht van hun moeder of vader. Zo weten ze precies wanneer ze moeten ophouden voor ze een standje krijgen. Ze voelen haarfijn aan hoe vaak ze om een snoepje moeten vragen voordat ze er een krijgen. Het doet er niet toe hoe vaak ze “nee” te horen hebben gekregen, want ze kunnen het zwakker worden van het “nee” ook horen. Wanneer het “nee” heel zwak is, weten ze dat een dringend vragen om een snoepje op dat moment hoogstwaarschijnlijk een “ja” oplevert.

(voorbeeld: Milton Erickson, blz 164, mijn stem gaat met je mee). 

Kijk goed naar jezelf

Wanneer je merkt dat de reactie die je krijgt op dat wat je hebt gezegd, niet is wat je had gehoopt dan is het te makkelijk om te zeggen: “Dat had ik toch gezegd, ja toch? Hoe kan dit dan zijn ontstaan?” Hiermee geef je de ander de schuld dat hij of zij je niet begrepen heeft. Wanneer je het alleen als feedback noteert of ter informatie tot je neemt, kun je zelf verantwoordelijkheid nemen voor je communicatie. 


Beïnvloeden van andere mensen is een kritische succesfactor binnen je werkzaamheden.
De opleiding NLP in Bedrijf helpt je om nieuwe en andere wegen te vinden om te communiceren wanneer je even niet de gewenste resultaten boekt.

Hierover is nog zoveel meer te leren en juist de vertaalslag naar het bedrijfsleven krijg je aangeboden bij NLP in Bedrijf, dé beroepsopleiding voor leidinggevenden.

Schrijf je in voor de beroepsopleiding
NLP in Bedrijf

De NLP cursus, training en opleiding die al meer dan 10 jaar
gewaardeerd is met een 9+

118
Days
06
Hours
33
Minutes
11
Seconds

About the Author

Marijn Dane (MSc, ing.) (1969) (Dyslecticus) is oprichtster en directeur van NLP School en trainingsbureau Axis Consultancy. Daarnaast is ze co-partner van Team Talent Training, AIMS International NL B.V. en B2DNA. Marijn weet individuen en teams vanuit innerlijke kracht te inspireren, te motiveren en te bewegen naar te bereiken wensen en doelen. Haar kracht is om vanuit “vrij denken” juist getimed over te gaan naar doelgerichtheid. Om het doel te bereiken gebruikt ze een goed gevulde gereedschapskist die ze als een vakvrouw toepast bij het uitvoeren van de klus. Haar specialisme is het op een unieke wijze integreren van procesmanagement, systeemdenken en neuro-linguïstisch programmeren tot haar eigen methode. Marijn is internationaal gelicenseerd NLP-trainer en is gecertificeerd door de grondlegger van NLP, dr. Richard Bandler (USA). Zij is afgestudeerd bedrijfskundige en rondde daarnaast vele opleidingen en trainingen in de psychologie en organisatiekunde succesvol af. Kenmerkend voor Marijn zijn haar intuïtie en intelligentie die voortvloeien in overtuigingskracht. Dit weet zij handig in te zetten bij veranderingstrajecten. Als dyslecticus ziet zij snel verbanden en patronen, waardoor ze op creatieve wijze weet aan te sluiten bij verschillende leerstijlen. Haar passie is haar succesfactor: “Ik wil op een efficiënte en effectieve wijze de gevoelige snaar belichten, om vervolgens samen met de klant een harmonisch geheel te creëren”. Afgelopen jaren wist ze met een gemiddelde score van 9 op vorm en inhoud meer dan 1000 deelnemers te raken. Marijn Dane

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply:%d bloggers liken dit: