Verantwoordelijk | Kracht |

Ik ben verantwoordelijk

Ik ben verantwoordelijk

Neem verantwoordelijkheid voor wat er gebeurt. Een kenmerk wat succesvolle mensen gemeenschappelijk hebben is de overtuiging dat zij zelf hun wereld creëren. Ze zeggen: "Ik ben verantwoordelijk”. Mensen die iets bereiken hebben de neiging te geloven wat er ook gebeurd is of het nu goed is of slecht dat zij dat gecreëerd hebben. Ik weet niet of dat dit waar is. Geen enkele wetenschapper kan bewijzen dat gedachten onze realiteit scheppen. Maar het is een bruikbare “leugen”.

Maar het is een bruikbare “leugen”

De overtuiging geeft je kracht. Dat is de reden waarom ik ervoor kies erin te geloven. Ik geloof dat we onze levenservaringen opdoen, door daadkracht, denkkracht, wilskracht en gevoelskracht en dat we van die vier krachten kunnen leren. Wanneer jij niet gelooft dat je jouw wereld creëert, zowel je successen als je fouten. Dan ben je geheel aan de omstandigheden overgeleverd. En waarom zou je die overtuiging niet willen aannemen. Want doe je het niet dan ben je het product van toevallige externe krachten. Verantwoordelijkheid nemen is naar mijn mening een van de beste criteria voor iemands voortstuwende kracht. En diegenen die verantwoordelijkheid op zich nemen hebben macht; diegenen die het vermijden wordt macht ontnomen. 

Schrijf je in voor de beroepsopleiding
NLP in Bedrijf

De NLP cursus, traning, opleiding die al meer dan 10 jaar
gewaardeerd is met een 9+

119
Days
23
Hours
59
Minutes
33
Seconds

About the Author

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: