Jezelf ontspannen programmeren, dat doe je soms al. – NLP School voor leidinggevenden

Jezelf ontspannen programmeren, dat doe je soms al.

Jezelf ontspannen programmeren, dat doe je soms al.

Dit is een simpele test die veel mensen al doen. We gaan het nog een keer doen om te ervaren in hoeverre ontspannen mogelijk is.

Logisch denken
Wanneer je jezelf programmeert dan doe je dat in het onbewuste zodat je er bewust niet meer aan hoeft te denken. Logisch, toch?

Doel:
Het onbewuste is er automatisch wanneer je slaapt, op een gegeven moment zul je wakker worden uit je onbewuste en bewust je realiseren dat je een ontspannen slaap achter de rug hebt en dat het tijd is om op te staan.

Leren van anderen
Sommige mensen hebben geen wekker nodig om ontspannen te kunnen slapen, wat hebben ze zichzelf aangeleerd, of hoe zijn ze geprogrammeerd?

Wat kan je doen om te ontspannen?

  1. Allereerst hanteer je een ontspanningstechniek, misschien weet je wat van yoga of meditatie dan doe je dat.
  2. Weet je geen techniek, dan denk je terug aan een moment waar je heel ontspannen was en je gebruikt dat beeld om jezelf te ontspannen, het lukt je om weer helemaal terug te gaan in die tijd van toen, in die ontspanning van toen door je ademhaling aan te passen en te horen wat je toen ook misschien hoorde en je voelt wat je toen ook voelde.

Wanneer je ontspannen bent, zeg je tegen jezelf met een ontspannen maar indringende zachte stem langzaam “ik ga om 7 uur nog meer ontspannen wakker worden”, “ik ga om 7 uur nog meer ontspannen wakker worden”, “ik ga om 7 uur nog meer ontspannen wakker worden”, “ik ga om 7 uur nog meer ontspannen wakker worden”, “ik ga om 7 uur nog meer ontspannen wakker worden”…..

Als je een normale nachtrust hebt, wordt je ontspannen rondom 7 uur wakker.

We hebben dat allemaal wel eens meegemaakt, je kunt op je geest vertrouwen als op een klok.

Meten is weten
Om het te testen zou je misschien een lijstje kunnen maken van een hele week en de opstaantijden van ontspannen opstaan kunnen bijhouden.

Wanneer je die week daadwerkelijk ergens moet zijn op een bepaalde tijd gebruik dan een heerlijke verstandige oude wekker als betrouwbare back-up.

Na een tijdje weet je dat je onbewuste doet wat je bewust wilt!

Doen wat werkt
Wanneer deze methode voor je werkt, kun je natuurlijk ook andere handige mindsets programmeren in je onbewuste zodat je bewuste minder hard hoeft te werken.

Veel succes!!

About the Author

Marijn Dane (MSc, ing.) (1969) (Dyslecticus) is oprichtster en directeur van NLP School en trainingsbureau Axis Consultancy. Daarnaast is ze co-partner van Team Talent Training, AIMS International NL B.V. en B2DNA. Marijn weet individuen en teams vanuit innerlijke kracht te inspireren, te motiveren en te bewegen naar te bereiken wensen en doelen. Haar kracht is om vanuit “vrij denken” juist getimed over te gaan naar doelgerichtheid. Om het doel te bereiken gebruikt ze een goed gevulde gereedschapskist die ze als een vakvrouw toepast bij het uitvoeren van de klus. Haar specialisme is het op een unieke wijze integreren van procesmanagement, systeemdenken en neuro-linguïstisch programmeren tot haar eigen methode. Marijn is internationaal gelicenseerd NLP-trainer en is gecertificeerd door de grondlegger van NLP, dr. Richard Bandler (USA). Zij is afgestudeerd bedrijfskundige en rondde daarnaast vele opleidingen en trainingen in de psychologie en organisatiekunde succesvol af. Kenmerkend voor Marijn zijn haar intuïtie en intelligentie die voortvloeien in overtuigingskracht. Dit weet zij handig in te zetten bij veranderingstrajecten. Als dyslecticus ziet zij snel verbanden en patronen, waardoor ze op creatieve wijze weet aan te sluiten bij verschillende leerstijlen. Haar passie is haar succesfactor: “Ik wil op een efficiënte en effectieve wijze de gevoelige snaar belichten, om vervolgens samen met de klant een harmonisch geheel te creëren”. Afgelopen jaren wist ze met een gemiddelde score van 9 op vorm en inhoud meer dan 1000 deelnemers te raken. Marijn Dane

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply:%d bloggers liken dit: