Hoe programmeer je het onbewuste bewust bij jezelf?

Jezelf ontspannen programmeren, dat doe je soms al.

Jezelf ontspannen programmeren, dat doe je soms al.

Dit is een simpele test die veel mensen al doen. We gaan het nog een keer doen om te ervaren in hoeverre ontspannen mogelijk is.

Logisch denken
Wanneer je jezelf programmeert dan doe je dat in het onbewuste zodat je er bewust niet meer aan hoeft te denken. Logisch, toch?

Doel:
Het onbewuste is er automatisch wanneer je slaapt, op een gegeven moment zul je wakker worden uit je onbewuste en bewust je realiseren dat je een ontspannen slaap achter de rug hebt en dat het tijd is om op te staan.

Leren van anderen
Sommige mensen hebben geen wekker nodig om ontspannen te kunnen slapen, wat hebben ze zichzelf aangeleerd, of hoe zijn ze geprogrammeerd?

Wat kan je doen om te ontspannen?

  1. Allereerst hanteer je een ontspanningstechniek, misschien weet je wat van yoga of meditatie dan doe je dat.
  2. Weet je geen techniek, dan denk je terug aan een moment waar je heel ontspannen was en je gebruikt dat beeld om jezelf te ontspannen, het lukt je om weer helemaal terug te gaan in die tijd van toen, in die ontspanning van toen door je ademhaling aan te passen en te horen wat je toen ook misschien hoorde en je voelt wat je toen ook voelde.

Wanneer je ontspannen bent, zeg je tegen jezelf met een ontspannen maar indringende zachte stem langzaam “ik ga om 7 uur nog meer ontspannen wakker worden”, “ik ga om 7 uur nog meer ontspannen wakker worden”, “ik ga om 7 uur nog meer ontspannen wakker worden”, “ik ga om 7 uur nog meer ontspannen wakker worden”, “ik ga om 7 uur nog meer ontspannen wakker worden”…..

Als je een normale nachtrust hebt, wordt je ontspannen rondom 7 uur wakker.

We hebben dat allemaal wel eens meegemaakt, je kunt op je geest vertrouwen als op een klok.

Meten is weten
Om het te testen zou je misschien een lijstje kunnen maken van een hele week en de opstaantijden van ontspannen opstaan kunnen bijhouden.

Wanneer je die week daadwerkelijk ergens moet zijn op een bepaalde tijd gebruik dan een heerlijke verstandige oude wekker als betrouwbare back-up.

Na een tijdje weet je dat je onbewuste doet wat je bewust wilt!

Doen wat werkt
Wanneer deze methode voor je werkt, kun je natuurlijk ook andere handige mindsets programmeren in je onbewuste zodat je bewuste minder hard hoeft te werken.

Veel succes!!

About the Author

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: