Veel gestelde vragen – NLP School voor leidinggevenden

Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Jij hebt een van de volgende vragen?
Ik heb de antwoorden:

V: Wordt de aanmelding bevestiging direct naar mijn e-mail adres verzonden?

Ja. Je krijgt direct bericht wanneer je je hebt aangemeld. Het bericht is tevens de bevestiging. Voorwaarde is dat je leidinggevende bent.

V: Ontvang ik een certificaat?

Ja. Je ontvangt het officiele NLP Certificaat ondertekend in INKT door Richard Bandler de grondlegger van NLP. 

V: Zijn de NLP in Bedrijf tools ook voor privé doeleinden toe te passen?

Ja! Zoals je misschien ook wel hebt kunnen lezen op deze webpagina. NLP is een van de krachtigste beinvloedingsmethoden voor in het werk maar ook privé toepasbaar.

V: Is NLP wetenschappelijk onderbouwd?

Nee, NLP is geen wetenschap. Ook al willen sommige mensen je dat doen geloven. Tot nu toe kunnen mensen niet objectief waarnemen, zien, horen, voelen, proeven en ruiken. En met deze zintuigen vormen we de wereld om ons heen. Ervaringen van mensen zijn ook niet objectief op te schrijven. Je kan een poging doen om het te benaderen. NLP werkt met de subjectieve waarnemingen van mensen.

V: Kan een beginnende leidinggevende die nog van niets weet ook al werken met de de methode en technieken uit de NLP in Bedrijf?

JA! Ben je sindskort leidinggevende, dan is mijn ervaring dat de NLP in Bedrijf een houvast biedt. Ikzelf ontdekte dat ik het krachtenveld veel strategischer kon benaderen. Na de NLP in Bedrijf vertoonden juist beginnende leidinggevenden op tactisch gebied het juiste gedrag voor het bereiken van de gewenste situatie. Dus ja, echt een aanrader!

V: Wat als de NLP in Bedrijf  toch helemaal niets voor mij is?

Geen probleem, geen zorgen! Ik weet zeker dat je absoluut superveel plezier gaat beleven aan de NLP in Bedrijf. Maar... als het uiteindelijk toch niks voor je is, dan is het gratis. Ik stort zonder pardon je geld terug. Genoeg reden om gebruik te maken van de mooie kans om de NLP in Bedrijf te doen.

V: Wat is de verhouding tussen mannen en vrouwen die meedoen aan de NLP in Bedrijf?

De afgelopen 10 jaar hebben we 52% mannen als deelnemer en 48% vrouwen.

V: Wat is de verdeling tussen profit en non-profit?

De afgelopen 10 jaar is de verdeling 35% profit en 65% non-profit geweest. We zien nu wel dat de profit organisaties zich nu meer aanmelden.

V: Mijn team behaalt niet de afgesproken doelen en ik voel het als mijn persoonlijk nederlaag, helpt dan de beroepsopleiding NLP in Bedrijf?

Ja, je ontvangt jouw persoonlijke succesfactoren bij dit thema, je krijgt inzicht en interventie mogelijkheden in de teamdynamica en weet taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheiden in groeiprocessen te integreren.

V: Ik vraag me steeds vaker af wat ik hierna moet doen. Welke kant kan ik op om bijvoorbeeld hoger te stijgen in mijn carriere? Is de NLP in Bedrijf dan geschikt?

Ja, door nieuwe vaardigheden te ontdekken en/of op te borrelen ontstaan er gericht op je vraag meerdere opties. Het persoonlijk thema is prima mee te nemen als onderwerp tijdens de beroepsopleiding NLP in Bedrijf.

V: Ik stoor me eraan dat anderen weglopen met uitstekende prestaties die ik heb neergezet. Ik heb geen charisma. Is de NLP in Bedrijf dan een optie?

Ja, wanneer je dit thema meeneemt is er misschien nog wat extra persoonlijke coaching nodig. De basis wordt juist door het brede bedrijfskundige aanbod in de NLP in Bedrijf gelegd. Het thema brengt met zich mee dat het pas meetbaar is na een aantal maanden. Daarom heel goed om samen in een kleine groep de interactie een halfjaar in de opleiding te oefenen.

V: Ik vind het lastig om zakelijk met mijn medewerkers om te gaan. Het zijn mijn vrienden, dat zeg ik altijd. Maar ik weet ook dat ik niet verder kom doordat ik ze te weinig aanspreek. Zit er ook iets van assertiviteit in de NLP in Bedrijf.

Ja, leiderschap op resultaat is belangrijk om stappen te zetten. Talentrijk leiderschap gaat over conflicten in vertrouwen met elkaar uitspreken, op een volwassen wijze met elkaar onderhandelen. En ja ook met daar aan verbonden consequenties die voor beide partijen transparant zijn.

V. Ik raak soms helemaal van slag wanneer ik via via hoor dat medewerkers niet tevreden zijn over mij. Kan ik daar wat aan doen?

Ja, de oefening tijdens de eerste dag is hiervoor geschikt. Ik kan je nu al beloven dat het geheel anders voor je gaat worden.

V: Ik breng niet goed over wat ik wil zeggen en ik weet dat medewerkers dan ook meer dan eens een loopje met me nemen. Mijn baas zegt dat ik er nu iets aan moet doen. Ligt het aan mij?

Ja, je kan er zelf wat aan doen. Weet wel dat je nu niet veel tijd meer hebt, je baas is hierin wel duidelijk. Of het je lukt in deze omgeving, misschien.

V: Mijn team heeft er een handje van om zoals ik het noem te denken in wij/zij (wij = mijn MT) en zij =de medewerkers) volgens mij is het cultuur, is dat zo en kan ik er wat mee?

Zodra "Wij hebben het goed gedaan. En zij zijn nu aan zet." issues spelen, let dan op of in de onderstroom de verantwoordelijkheid wordt afgeschoven. Tijdens de NLP in Bedrijf leer je als leidinggevende voor in de bus te blijven zitten. En leer je anderen leiderschap op te pakken.

V: Ik vind van mezelf en ik hoor het ook van anderen dat ik mezelf verlies in details, micro-management noem ik het. Kan ik daar wat aan doen?

Ja, tijdens de NLP in Bedrijf leer je wanneer jezelf helder en zuiver kan denken je als leidinggevende het aan en uit gaat zetten. Niets is dodelijker voor je zelfverantwoordelijke team wanneer de baas mee wil in de kleine goed bedoeld concrete stapjes. Vergaderingen zijn voor velen langdurige en onnodige discussies over details en gaan irriteren. Je leert het juist getimed aan en uit te zetten.

V: Ik voel me vaak onzeker over een besluit. Anderen zeggen dat ik te lang wacht of dat ik nu een beslssing moet nemen, terwijl ik niet alle informatie heb. Hoe doen anderen dat?

Je leert tijdens de NLP in Bedrijf over strategien die anderen succesvol toepassen. Jij leert om een voor jou passende strategie te integreren. Snel en langzaam beslissen, kent een blauwdruk die voor jouw geen geheim meer zal zijn.

V: Ik ben van de details. Dat is al jaren zo. En ik ben er trots op zo analytisch te zijn en me te kunnen meten met anderen en het heeft me ook al ver gebracht. Als directeur kan en wil ik het niet meer bijhouden en me inzetten dat ik betere mensen dan mijzelf inhuur. Maar wat wordt mijn succes als directeur van de grove lijnen? Wat ga ik dan doen?

Het lijkt op het eerste punt misschien een ingewikkelde vraag. Het antwoord op de vraag wat je gaat doen is; de architect zijn/worden van de organisatie. Tijdens de NLP in Bedrijf gaan we er verder op in.

V: Ik krijg vaak de kritiek dat ik tijdens de vergaderingen te aardig ben. Te vriendelijk. Ik wil uitzoeken wat hierachter zit en mezelf veranderen.

Wanneer het erop wijst dat de vergaderingen ook niet "zwaar" zijn, geen conflicten kent dan is er wat aan de hand. Want vergis u niet: elke vergadering kent conflicten. Alleen soms worden ze tijdens het MT onder het tapijt geveegd en mogen medewerkers lager in de organisatie de problemen oplossen. Het niet laten knallen tussen 2 mensen en het te vroegtijdig indammen van het conflict suggereert dat de voorzitter liever een kalme, aangename vergadering ziet. In zo'n overlegsvorm krijg je al gauw de klacht dat deelnemers hun tijd verdoen.

V: Ik weet soms dat ik fout zit of ben geweest en ik hoor mezelf iedere keer weer onzin uitkramen om me maar groot te houden. Als leidinggevende heb ik te horen gekregen dat ik gewoon ook moet kunnen toegeven.

Niemand geeft graag toe dat hij/zij fout zit.- maar sommige mensen haten het. Iemand die weet waarom hij/zij op de ledinggevende plek zit en een goede basis heeft vindt het geen probleem om een fout te maken. Hij/zij weet dat de bedrijfsresultaten uiteindelijk bepalen of hij/zij zijn werk goed doet, niet de indruk van de meest slimme mens binnen de organisatie. Er zijn managers die dit rationeel begrijpen maar het niet durven te praktiseren. Of zich verbloemen achter wat goed getimed symbolische fouten en missers. En dat versterkt juist de indruk dat de baas zijn echte zwakheden niet wil toegeven en dat de gevolgen bij die zwakheden moeilijker zijn in te perken. De laatste opmerking is door aandeelhouders een vinkje waard onder de kolom "zeer kritisch bedrijfsrisico".